7.1.14

Burada İşler Yolunda

Yine geç kalmış bir güncelleme..
Bir de baktım (Güneşi Beklerken yazımı saymazsak) son durum güncellemesi 20 Eylülde kalmış. 24 Eylül'de velayet davasının Erdek'teki ilk duruşması oldu. Tedbiren geçici velayeti verir de Nemo eve gelir diye büyük umutlarla gittim ama Nemo'nun beyanının alınması için Bakırköy Aile Mahkemelerine talimat yazılması kararı verdi. Yine de şükür, İstanbul'da olsa bir sonraki duruşma tarihi 3-4 ay sonrasına verilirdi; oysa burada 19 Kasım'a verildi. Bu arada babası Aile Bakanlığında hemen hemen herkesi şikayet edip velayeti bende olan oğlumu benim iznim olmadan annesinin evine nasıl izinli gönderirsiniz diye kıyameti kopartmış. Nemo'nun haftasonu izinleri de kalktı böylece. Bir yandan da Erdek'ten istenen dosyaların tamamlanması, Nemo'nun beyanının alınması gibi işler gerekiyor ama dosyanın başına gelmedik kalmıyor. Yatırdığımız masraf yetmiyor, kalemden bir şey denmiyor, dosya hakimin odasında kaldı diye kalem talimatı geç yazıyor vs. Ama en sonunda hepsi tamamlanıyor, ve 19 Kasım'daki duruşmada hakim Nemo'nun tedbiren velayetini bana veriyor!!! Eve gelmesi elbette harika bir durum, ama sevincimin büyüklüğü esas, bu karar, hakim babanın söylediği zırvalara kanmadı, durumu doğru anladı demek... Yani çok anormal bir şey olmazsa velayeti de bana verecek demek :)))) Babayla kişisel ilişkiyi de her ayın 1. ve 3. Cumartesi günleri 12-15 arası sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde düzenledi; bu da icraya başvurup atanan psikolog/pedagog eşliğinde görüşebilir demek.
Feribot tarifesi nedeniyle o akşam geç vakit İstanbul'a dönebildiğim için ertesi sabah yurda gittim, evraklar, formlar filan tamamlandı, zaten Nemo'nun okulunda ara tatil zamanıydı, yurttakilerle vedalaştı, güle oynaya eve döndük. Ooohhh, dünya varmış:)
Gerçi okul kaydını e-okulda düzelttirebilmek için telaşlı günler geçirdik ama son dakikada da olsa sorunsuz şekilde sonuçlanınca ve hepsi geride kalınca böyle bir cümlede özetlenebiliyor.
Bir sonraki duruşma 24 Aralık'taydı; dosyalar tamamlanmadığı için kayda değer bir değişiklik olmadan 20 Şubat'a kaldı.
Mammut yine bizi velayeti altındaki oğluna onun aleyhinde beyanda bulundurmak suçlamasıyla şikayet etmiş; geçen Cumartesi asayiş büroya gidip ifade verdik; oradan çocuk büroya gittik, Nemo'ya barodan avukat çağrıldı, onun da beyanı alındı; akşam yemeği çok geciktiği için biraz söylendik ama sonra eve dönüp karnımız doyunca unuttuk gitti. Nemo'yla matematik sınavına çalışacaktık, o da Pazar gününe kaldı ama neyse artık...
İşte bu haldeyiz :)

1 yorum:

ulker dedi ki...

Çok sevindim... :))))